Cele mai scumpe delicatese din lume

Posted: marți, 8 martie 2011 | Publicat de Admin | Etichete: ,

Cele mai scumpe delicatese din lumeDintotdeauna au existat alimente şi băuturi de lux pentru cei care şi le permit. De la ciocolată de 10.000 de euro kilogramul la plicuri de ceai cu diamante, cei dornici de opulenţă cu siguranţă au de unde alege.

Trufele Chocopologie

Apreciate ca fiind cele mai gustoase şi scumpe produse de ciocolată din lume, trufele "Chocopologie by Knipschildt" costă, nici mai mult, nici mai puţin decât 2.600 de euro per 370 grame şi se pot achiziţiona doar pe bază de comandă. Realizate manual după o reţetă secretă, delicatesele conţin, printre altele, trufa neagră şi 70% cacao.

Cafeaua Kopi Luwak

S-ar putea să deveniţi hipertensivi doar gândindu-vă la această cafea, întrucât doar auzul preţului ei poate să accelereze pulsul unui hipotensiv: peste 1.000 de dolari per suta de grame. Preţul cafelei Kopi Luwak este determinat nu doar de gustul apreciat ca fiind deosebit, ci şi de raritatea ei. Kopi Luwak este o specie de cafea care creşte într-un areal foarte restrâns, exclusiv în insula Sumatra (Indonezia), motiv pentru care recolta anuală este de doar 15 kilograme de cafea. Iar doritorii, se pare, sunt mai mulţi.


Ceaiul Tieguanyin

Dacă preţul cafelei vă face rău, nu încercaţi nici cu ceai. S-ar putea să vă dăuneze. Mai ales dacă vă doriţi un ceai verde Tieguanyin.

Cel mai scump ceai din lume vine să ne arate că în China nu se produc doar obiecte de serie mare şi preţ mic, ci şi ceaiuri rare şi scumpe. O singură ceaşcă din acest ceai - făcut din 2-3 frunze uscate - costă 15 dolari, iar preţul unui kilogram ajunge la 3.000 de dolari.

Plicul de ceai cu diamante

Dacă un ceai chinezesc vă pare a fi scump, cu siguranţă că acest plic de ceai cu diamante o să vă pară a fi exagerat. Şi chiar acest efect extravagant l-a urmărit compania PG care l-a produs pentru a celebra al 75-lea an al existenţei sale. Decorat manual cu 280 de diamante pentru a le reaminti englezilor cât de mult iubesc ceaiul, plicul costă 7.500 de lire sterline. Cred că englezii îşi puteau aminti că le place ceaiul şi într-o manieră mai discretă.

Cea mai scumpă şampanie

Dacă bei un pahar din această şampanie, probabil trebuie să bei o alta după, doar ca să sărbătoreşti faptul că te-ai apropiat de cea mai scumpă şampanie a lumii. Cea mai scumpă şampanie poartă numele de Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc şi nu vechimea este cea care o face atât de preţuită - aşa cum se întâmplă la vinurile de colecţie -, ci faptul că este produsă din struguri atent selecţionaţi şi vândută în sticle pictate manual. O astfel de sticlă costă 1.500 de dolari.

Un whiski cu adevărat rar

Probabil că dacă ar fi supravieţuit câţiva dinozauri, unii tot ar fi fost mai ieftini decât acest whiski din categoria "fine and rare" ce poartă numele de Macallan Fine Rare Vintage. Nu ştiu cât de rafinat este acest distilat, vechi de 30 de ani, dar rar este cu siguranţă. Anul trecut, în întreaga lume mai erau doar 85 de sticle. Nu poţi bea mult whiski de 38.000 de dolari sticla fără să te doară rău capul a doua zi.

Un rom pentru piraţi bogaţi

Cel mai scump rom al lumii nu pare a fi pentru lupii neînfricaţi ai mărilor, ci mai degrabă pentru saloanele unor milionari excentrici. Wray & Nephew White Overproof este cu siguranţă cel mai scump rom al lumii. Rar, şi cu siguranţă bun, acest rom distilat în 1940 este cea mai preţioasă licoare din categoria sa. O singură sticlă de Wray & Nephew White Overproof Rum costă 53.000 de dolari.

Diamantele sunt eterne. Chiar şi la cupă

Nu se putea ca japonezii, care beau de Revelion şampanie cu foiţă de aur ca să aibă un an nou bun şi bogat, să nu ducă extravaganţa la un nou nivel. Acesta este cauza, şi nu lipsa cruntă a măslinelor din Japonia, pentru care a fost inventat cel mai scump cocteil din lume. În fond, "Diamonds-Are-Forever" nu are cine ştie ce ingrediente rare, dacă facem abstracţie de diamantul de 1.6 carate din pahar.

Dacă vă interesează un astfel de cocteil îl găsiţi la hotelul Ritz-Carlton din Tokyo. Pentru 11.000 de dolari cât costă, cred că nici nu trebuie să coborâţi la bar. Puteţi solicita room-service-ul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu