Experiment reuşit. Cercetătorii au făcut să zboare o casă cu baloane, precum în animaţia Pixar

Posted: duminică, 13 martie 2011 | Publicat de Admin | Etichete: , , , ,

A fost unul dintre momentele magice Disney. Din animaţie, s-a transformat în realitate: casa personajului din "Up", pensionarul Carl Frederickson, zboară prin aer cu ajutorul unui mănunchi de baloane colorate, umplute cu heliu.

O echipă de la National Geographic a construit o casă inspirată din animaţie Disney-Pixar "Up", care chiar poate zbura. Pentru asta, ei au legat-o de 200 de baloane umplute cu heliu şi au folosit doi piloţi de baloane, o echipă de oameni de ştiinţă, ingineri şi zeci de voluntari. Casa cu baloane a ajuns până la înălţimea de 3.000 de metri! Casa nu a fost însă una reală, ci una extrem de uşoară, construită special pentru acest experiment.
"Este aproape imposibil să zbori cu o casă normală. Dar dacă avem o casă super-uşoară, atunci putem să zburăm cu ea în siguranţă", a declarat producătorul Ian White.
Fiecare balon are 2,4 metri înălţime şi este umplut cu un rezervor întreg de heliu. Casa are 4,8m x 4,8m x 5,5m şi a zburat deasupra deşertului din California timp de o oră, cu doi oameni la bord.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu