Cele mai frumoase statii de metrou din lume

Posted: luni, 5 aprilie 2010 | Publicat de Admin | Etichete:
In Romania, metroul este folosit strict ca mijloc de transport. Nimic mai mult. Ce sa mai vorbim despre mirosurile imbacsite din statiile de metrou, sau afisele publicitare lipite pe cat mai mult din suprafata peretilor statiilor. Ei bine, in alte tari, treaba sta altfel, adica anumite statii de metrou arata chiar mai bine decat un muzeu din Romania. Nu ma credeti? Uitati-va mai jos. Eu am ramas fara cuvinte.
Deasupra este statia de metrou Kievskaya Station din Moscova. Peretii sunt decorati cu mozaicuri si picturi care intruchipeaza prietenia dintre poporul rus si cel ucrainean. Statia a fost deschisa in anul 1937 si a fost puternic supervizata de Stalin.


Ceea ce vedeti mai sus nu este o statie de metrou din viitor, dimpotriva chiar. Localizata in inima Londrei, Canary Wharf este cea mai veche statie de metrou din lume si a fost rearanjata la sfarsitul anului 1999, cand a primit un look futurist, cu ornamente din sticla si fier.

Olaias Station este o statie de metrou din Lisabona care se poate mandri cu un design la fel de futurist. Aerul modern si fascinant este completat de picturi murale, fiecare cu alta tema.



Arts et Metiers din Paris, ilustrata in fotografia de mai sus, este construita ca un submarin si este dedicata scriitorului Jules Verne. Romanul "20.000 de leghe sub mari" i-a inspirat pe designeri pentru a crea una dintre cele mai frumoase statii de metrou din lume.


T-Centralen Station din Stockholm (poza de mai sus) a fost inaugurata in 1975 si este unica prin faptul ca peretii sai nu au fost indreptati sau finisati.

4 comentarii:

  1. Nicu spunea...
  2. La noi e o mini gradina zoologica. Pe langa mirosuri, vezi sobolani si alte chestii :))

  3. RiviOnze spunea...
  4. cei din moscova sunt cu siguranta liderii clasamentului. la capatul celalalt bucurestiul

  5. Anna spunea...
  6. Da, dar ei nu cunosc senzatia unica pe care o ai cand iti trece un sobolan pe langa picioare in timp ce astepti metroul. =))
    Acum lasand gluma, statiile acelea sunt chiar impresionante.:)

  7. Anonim spunea...
  8. Ar trebui sa vedeti si celelalte statii de metrou din Moscova, de la periferie, multe dintre ele sunt chiar foarte urate si infricosatoare. Locuiesc aici si va zic ca Bucurestiul e ok iar tara noastra e ok si cu bune si cu rele.

Trimiteți un comentariu